Ieder mens volgt een eigen pad naar authenticiteit

Ieder mens wordt geboren met een uniek design, met een eigen blauwdruk.

Ons design geeft ons specifieke energie, een richting in het leven en bepaalt waar wij open staan voor beïnvloeding van buitenaf. In ons design zit ook een zeer goed werkend 'navigatiesysteem' ingebouwd dat ons helpt bij het maken van keuzes die onszelf bekrachtigen. Dat systeem bestaat uit een passende strategie en innerlijke autoriteit. Die innerlijke autoriteit is volgens onderzoekers vele malen wijzer dan de manier waarop we nu vaak besluiten nemen.

Als we ons leven overeenkomstig ons design leven, is het leven doorgaans leuker, gemakkelijker en bevredigender. Als we ons design leven zijn we authentiek en staan we in onze kracht. Op dat moment is de energie die we de wereld in sturen ook op z'n hoogst. Onze vibratie is dan optimaal. Het is niet zo dat er dan geen uitdagingen zijn, alleen zijn we voor de uitdagingen die we dan tegen komen, gebouwd. Alles dat we nodig hebben zit letterlijk in ons design. 

De overgrote meerderheid van de mensen op Aarde leeft helaas nog tegen de natuurlijke stroom van het leven in. De meeste uitdagingen of tegenslagen die zij tegen komen, komen voort uit aangeleerd gedrag en uit geconditioneerde patronen. Het je bewust zijn van je design is overigens geen garantie om gelukkiger te worden. Het blijft een keuze of je jouw navigatiesysteem ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Veel mensen zijn zo geïdentificeerd met de persoon die ze zijn geworden, dat het lastig is om oude patronen en beelden over zichzelf los te laten. 

Het enige dat ik inmiddels zelf wel weet is dat het bewust gebruiken van je natuurlijke 'navigatie' een aanrader is. Niet dat mij dat altijd voor 100% lukt, maar als het me lukt overstijgt mijn ervaring van het leven, mijn verwachtingen. Op die momenten voel ik wat het verschil is tussen overleven (wat we allemaal dagelijks doen) en voluit leven. Die momenten heb ik steeds vaker.

Leef jij Jezelf, of je Niet-Zelf?

Ons authentieke Zelf heeft een ongekende en ongelimiteerde potentie. Onze authentieke Zelf is onze vrije vorm.

Onze Niet-Zelf - onze geconditioneerde Zelf - daarentegen leeft vanuit onvrijheid (je moet toch dit, je moet toch dat), vanuit angsten, vanuit tekorten en vanuit de druk om onszelf aan te passen, of om iets te moeten bewijzen of te moeten compenseren. Steeds opnieuw.

Onze Niet-Zelf zit vol met overtuigingen overgenomen van derden en probeert alles mentaal te verklaren en het leven veelal te controleren en in een 'gewenste' richting te sturen. De Niet-Zelf probeert geen fouten te maken en binnen de lijntjes te blijven van wat je 'het systeem' zou kunnen noemen.

De Niet-Zelf is ons denken dat onszelf continu met anderen vergelijkt en die gevoelig is voor dat wat niet goed gaat, of dat wat onvoldoende is. De mind is zelden tevreden en als de mind al tevreden is, dan is dat vaak maar voor korte duur. De mind blijft namelijk altijd alert - vanwege de directe koppeling met oude overlevingsstrategieën - en zal daardoor altijd weer iets nieuws vinden om zich tegen te wapenen, of over te oordelen.

We leven qua bewustzijn nog in de grot van Plato. De gangbare interpretatie van deze beeldspraak is dat de mensen in de grot een illusoir schouwspel zien, terwijl de werkelijke wereld zich buiten de grot bevindt.

Wij zijn als de geketende grotbewoners die nooit iets anders hebben gezien dan de schaduwen die door het vuur worden geworpen op de rotswand. 

En we denken dat het de realiteit is.


Onze mind houdt ons onbewust en onbedoeld gevangen binnen de muren van wat we 'logisch', 'zoals het hoort' en 'verstandig' vinden. Dat is niet onbegrijpelijk want dat was de winnende strategie van onze voorgangers, de mensen met zeven energiecentra in hun design. Dit is een menssoort die er niet meer is. Alleen ons denken weet dat niet :-) Bijna iedereen is namelijk nog opgevoed met 'oude' ideeën over de mens en de wereld en zoekt op de verkeerde plek naar de betekenis van zichzelf in deze wereld.

Maar reeds in 1871 vond er een mutatie plaats waardoor we als mens(heid) ingrijpend zijn veranderd. We hebben vanaf toen toegang gekregen tot een heel andere manier om onszelf en de wereld, te leren kennen. De impact van het oude systeem - de nadruk op het mentale begrijpen - zit alleen nog heel diep in ons denken en in de manier waarop we via ons denken de werkelijkheid vorm geven en ervaren. Want zo werkt onze mind. Wat je er aan ene kant als ideeën en overtuigingen instopt, komt er aan de andere kant als realiteit uit. :-)

De laatste mensen die in of voor 1871 geboren zijn, zijn inmiddels dood, maar hun erfenis domineert nog steeds ons handelen en ons denken. Ons wordt op jonge leeftijd een set aan instrumenten aangereikt waarmee we een beperkte en beperkende versie van onszelf creëren. De nadruk daarbij ligt met name op het ontwikkelen van onze mentale kwaliteiten. Daar zijn we van jongs af aan vertrouwd mee geraakt. We denken door het delen van steeds weer dezelfde beelden, verhalen en analyses dat dit de enige werkelijkheid is. Dat vertellen we vervolgens weer door aan onze kinderen en zo houden we elkaar op een bepaalde manier gevangen. 

"While Freedom is just around the Corner!"

Durf je de controle los te laten?

Het meest waardevolle traject voor de moderne mens - de 'mens met negen centra' - is om geleidelijk de grip en controle van de mind over het leven los te laten om het experiment met strategie en innerlijke autoriteit  aan te gaan. Op dat moment stem je namelijk direct af op je onbewustzijn.

Dat onbewustzijn is niet een bijproduct van wie wij denken te zijn, integendeel. Ons onbewustzijn is wie wij eigenlijk zijn! Ons onbewust regelt geheel automatisch 95-96% van ons leven en heeft een directe verbinding met het Universum. 

Dat hele kleine beetje vermogen dat we daarnaast hebben om bewust op onszelf te reflecteren (ons bewustzijn), is grotendeels vervuild met geconditioneerde ideeën (laten we zeggen de helft van die denkruimte) en deels gebruiken we het als opslagindex voor het terughalen van informatie en voor het automatiseren van dagelijkse handelingen. Die automatische handelingen staan weggeschreven (net als op een harde schijf) in ons onderbewuste.

Dit betekent dat er van die 4% bewustzijn netto zo'n 1% vrije ruimte overblijft om op het leven te reflecteren. Meer niet. Want aan dat vermogen zit geen motorenergie gekoppeld. Dit vermogen tot reflectie is overigens ook niet ons vermogen om te denken en boeiende dingen te ontdekken, of te ontwikkelen. Die 1% is louter en alleen de reflectie op wie wij denken te zijn; waar wij denken dat we iets (anders) moeten zijn, Die luttele 1% bestuurt ons denken en ons handelen en omdat die reflectie met name gebaseerd is op de ideeën en kennis van anderen brengt ons dit met ieder besluit weer iets verder bij onszelf vandaan. Dat wil zeggen het bekrachtigt wie wij denken te zijn en het verstevigt het Ego, maar ten diepste is dit niet wie wij echt zijn. 

Het volgen van de strategie en innerlijke autoriteit die met je design meegekomen zijn, brengt je wel in lijn met jezelf, met je authentieke Zelf en met het Universum.

Het levenspad van ieder energietype loopt daarbij net even anders. 

  • Het pad voor een Manifestor is om van probleem, naar probleem te gaan. Ieder probleem dat resoneert met de eigen innerlijke autoriteit en strategie, wordt aanpakt en wordt - als het kan - opgelost. Met iedere oplossing wordt de wereld iets beter. 
  • Het pad van Generators gaat idealiter van respons naar respons. Het is het buikcentrum dat dan 'ja' of 'nee' zegt, zonder bemoeienis van het hoofd. Dit geldt zowel voor pure als manifesterende Generators.
  • Het pad van de Projector gaat in de meest pure vorm van uitnodiging, naar uitnodiging. Tussen de uitnodigingen in is er rust om weer helemaal klaar te zijn voor de volgende uitnodiging. Het soort uitnodigingen kan verschillen. Dus ook als je je eigen bedrijf op een bepaalde manier in de markt hebt gezet, kunnen er uitnodigingen komen die daar geheel los van staan. 
  • De Reflector beweegt idealiter van plek naar plek. Zijn of haar doel is om de plek te bewaken tegen mensen die daar niet thuis horen; en soms mensen beschermen tegen de plek. Dat gaat vaak via een heel subtiel proces van interactie. 

Meer over het pad dat bij ieder energietype hoort en over de innerlijke autoriteiten, vind je terug op de pagina van het betreffende energietype. 

Voor Generators  |  voor Manifesting Generators  |  voor Manifestors  |  voor Projectors  |  voor Reflectors

Reactie schrijven

Commentaren: 0